Een bug bij Facebook heeft ervoor gezorgd dat het sociale netwerk donderdag veel posts van gebruikers en media als spam heeft gemarkeerd. Inmiddels lijkt het probleem opgelost en kunnen mensen en media weer posten zonder dat de posts verdwijnen.

Via andere sociale media kwamen veel klachten binnen over de spam-markering van Facebook. Onder meer een columnist van de New York Post merkte het op, maar ook het Indiase IBTimes merkte het op. Het probleem speelde ook in de Benelux bij grote media, schrijft Nu.nl. Daaronder waren niet alleen bekende grote sites, maar ook kleinere, zoals Aviation24.be.

Het spamfilter van Facebook merkte de posts aan als spam, waarna de verspreiding ervan stopte. Daardoor konden sommige media donderdag hun nieuws niet via Facebook verspreiden. Meldingen uit de Benelux begonnen donderdagmiddag. Het sociale netwerk lijkt het probleem donderdagavond laat Nederlandse tijd te hebben opgelost.

Het is onbekend hoe het probleem heeft kunnen ontstaan en wat Facebook heeft gedaan om herhaling te voorkomen. Veel bedrijven, waaronder sommige media, zijn voor een deel van hun bezoek afhankelijk van het Amerikaanse sociale netwerk.

bug

Reacties mogelijk gemaakt door CComment