Een Slack-ontwikkelaar heeft als hobbyproject Windows 95 als applicatie beschikbaar gemaakt. De app is niet helemaal functioneel, maar wie op zoek is naar een nostalgietrip wordt niet teleurgesteld. Naast Windows, werkt de app ook op macOS en Linux.

Windows 95 Electron app

128 MB, groter is de app van Felix Rieseberg niet. De ontwikkelaar verpakte het iconische besturingssysteem van Microsoft in een Electron-app, die je kan downloaden op GitHub. Eenmaal opgestart wordt je meteen begroet door de voor velen ooit zo vertrouwde desktopomgeving van Windows 95.

De applicatie heeft een paar beperkingen en biedt geen volledig functionele Windows 95-ervaring, maar het komt dicht in de buurt. Zo heeft de virtual machine geen toegang tot internet, waardoor Internet Explorer niet werkt, maar kan je wel een spelletje Patience spelen of kliederen in het oude Paint. Ondertussen heeft Rieseberg zelfs al een versie 1.1 uitgebracht met ondersteuning voor floppy disk images.

Wij kregen de app zonder problemen aan de praat op een Microsoft Surface Book 2, maar Rieseberg heeft ook versies voor niet-Windows-systemen beschikbaar gemaakt. Zo draait de app ook op macOS en Linux.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment