De Samsung Galaxy S7 update van augustus is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Ook voor zijn ‘gebogen broer’, de S7 Edge, gaat de update vandaag van start.

Aan het begin van deze maand kreeg de Galaxy S7 al een kleine update die géén nieuwe beveiligingspatch bevatte. Vermoedelijk ging het daar om een patch voor de Meltdown kwetsbaarheid, waarvoor de Galaxy S7 nog gevoelig was gebleken. Toen schreven we al dat de augustus patch ook in de planning staat – en inderdaad, dat blijkt het geval.

Galaxy S7 (Edge) update augustus 2018

Voor de Galaxy S7 en S7 Edge staan updates klaar naar (respectievelijk) firmwareversies G930FXXS2ERH6 en G935FXXS2ERH6. Naast de gebruikelijke optimalisaties en bugreparaties draait het hier vooral om de beveiligingspatch van de maand augustus.

Daarin zitten 50 verbeteringen voor het Android besturingssysteem zoals Google ze deze maand vrijgaf. Elf fixes voegde Samsung nog toe voor haar eigen software, waaronder eentje die het streamen van content vanuit een afgesloten Veilige map verhindert.

Met deze update zit Samsung duidelijk weer op de goede weg na de rommelige update naar Android 8.0 voor de Galaxy S7. Die update liep vertraging op, en het duurde dan ook even voor de S7 en S7 Edge weer helemaal bij waren qua beveiliging. Met de update van vandaag – de derde na de Oreo-update – lijkt alles weer bij het oude.

samsung galaxy s7 update augustus 2018

Beschikbaarheid

De nieuwe update kan nu direct geïnstalleerd worden op de unbranded Galaxy S7 en S7 Edge. Ook voor Vodafone’s branded toestelversies is een update met deze patch beschikbaar (G930FXXU2ERH1). Gebruik(st)ers met een branded toestel van de T-Mobile moeten nog even afwachten.

Voor Belgische toestellen met landcode LUX was de update eerder al beschikbaar. En synchroom met de update voor Vodafone’s toestelvarianten is de patch ook op Proximus’ S7 en S7 Edge klaar voor installatie. Als de update gereed staat voor jouw Galaxy S7 of S7 Edge dan zal de download vanzelf beginnen. Je kunt zoals altijd ook direct zelf controleren als je via de Instellingen naar Softeware-update gaat, en daar Updates handmatig downloaden selecteert.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy S7 geïnstalleerd? Zijn er nog andere veranderingen/vernieuwingen die je tegen bent gekomen? Zijn er bugs verdwenen of juist bijgekomen na de update? Deel hieronder jouw ervaringen!

Reacties mogelijk gemaakt door CComment