Google heeft woensdag de muziekstreamingdienst YouTube Music uitgebracht in Nederland en België. Hiervan komt een gratis versie en een Premium-versie voor 10 euro per maand. Voor 2 euro meer is ook YouTube Premium beschikbaar, waarmee reclames tot het verleden behoren.

YouTube Music Premium bevat geen advertenties, maakt het in tegenstelling tot de standaardspeler mogelijk om muziek te luisteren op de achtergrond en biedt de mogelijk muziek te downloaden. Deze functionaliteiten ontbreken bij de gratis versie van YouTube Music, waarbij wel advertenties voorbij komen. YouTube Music bevat vele afspeellijsten, miljoenen losse muzieknummers, albums, maar ook liveregistraties, videoclips, remixen en een slimme zoekfunctie. Als de gebruiker toegang geeft tot zijn locatie, kan de dienst ook locatiespecifieke suggesties doen.

Google brengt ook YouTube Premium uit in Nederland en België. Dit is de vervanger van YouTube Red. Voor 12 euro per maand hebben gebruikers niet alleen toegang tot alle functionaliteiten van de Premium-muziekdienst, maar ook verdwijnen dan de advertenties van het videoplatform. Verder kunnen gebruikers video's downloaden, video's afspelen in de achtergrond en men krijgt toegang tot alle YouTube Originals. Dat zijn series en films die door YouTube zijn geproduceerd.

Youtube Premium

Reacties mogelijk gemaakt door CComment