Twitter heeft afgelopen dagen een functie getest, waarbij gebruikers een lijst kregen met mensen die ze mogelijk zouden willen ontvolgen. Daarbij ging het om mensen op wie ze bijvoorbeeld weinig reageerden, zegt het sociale netwerk.

twitter feedTwitter

Op die manier wilde Twitter proberen om mensen een relevantere tijdlijn te bieden doordat ze minder accounts volgen, zegt het bedrijf in een statement aan The Verge. Het ging om een test bij weinig accounts die enkele dagen liep, aldus het sociale netwerk.

Wie in de test zat, kreeg een melding in de tijdlijn met de tekst 'controleer wat hier te zien is', blijkt uit een tweet van een medewerker van The Next Web die screenshots heeft gepost. Een van zijn contacten kreeg de melding in de tijdlijn te zien.

De suggesties om mensen te ontvolgen zouden nieuw zijn. Sociale netwerken geven doorgaans suggesties wie gebruikers juist wel zouden moeten volgen, om zo het aantal contacten op een sociaal netwerk te doen toenemen en mogelijk dus de interesse in dat sociale netwerk te vergroten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment