Er zijn nieuwe aanwijzingen opgedoken over Android 9.0 Pie draaiend op de Samsung Galaxy S9 Plus.

Samsung Galaxy S9 Plus met Pie

In de benchmarktool GFXBench is een verwijzing opgedoken met daarin de vermelding van de Galaxy S9 Plus (SM-G965F). Deze Galaxy S9 Plus draait op een testversie gebaseerd op Android 9.0 Pie. Deze testversie is eerder ook al eens opgedoken op de SM-J720F, de Samsung Galaxy J7 Duo.

Deze aanwijzing zou de eerste zijn betreffende Android 9.0 Pie op de Samsung Galaxy S9 Plus. Op zich is dat natuurlijk geen opzienbarend nieuws. Samsung zal voor een aantal Galaxy-smartphones de ontwikkeling al geruime tijd gestart zijn zodat deze geruime tijd kan worden getest en tijdig kan worden uitgerold. Dit zou ook gelden voor de Galaxy Note 9. 

0cd0050c182a2168cc889c12b2c3ce12

Wanneer komt Pie?

Vorige jaar zagen we de eerste bevestiging van Android 8.0 Oreo voor de Samsung Galaxy S8 begin september op. Dat we nu al een glimp van Pie voor de Galaxy S9 zien, is dus erg vroeg maar dat wil niet zeggen dat de uiteindelijke versie ook een maand eerder komt. Het vlaggenschip ondersteunt wel Project Treble dus dat zou een tijdswinst kunnen opleveren. We zullen de ontwikkelingen in ieder geval nauwlettend in de gaten houden.

Wil je weten hoe jouw fabrikant met updates omgaat, lees dan ons uitgebreide artikelwaarin we elke fabrikant hebben gevraagd wat hun strategie is op het gebied van updates. Voor alle andere smartphones kun je ons Android 9.0 Pie update-overzichtraadplegen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment