Een commit wijst erop dat Google werkt aan een manier om in te loggen op Windows 10 met een Google-account. Daarvoor moet het zoekbedrijf een 'Credential Provider for Windows' worden. Het is onbekend waarvoor Google de techniek wil gebruiken.

Het zou kunnen dat zakelijke gebruikers met G Suite kunnen inloggen op beheerde pc's met een Google-account, maar wellicht werkt de zoekgigant aan een manier voor consumenten om in te loggen op een pc, claimt Bleeping Computer.

Dat Google eraan werkt, blijkt uit een commit voor Chromium, de opensource-versie van Chrome. Chromestory vond die commit. Als de functie actief is, moeten gebruikers een programma installeren met de naam gcp_installer.exe. Die plaatst onder meer in een vermelding in het register om de login mogelijk te maken. Ook start hij automatisch Chrome op, al lijkt dat voor de functionaliteit niet noodzakelijk.

Het is onbekend of en wanneer Google het inloggen op Windows 10 met een Google-account mogelijk zou willen maken. De zoekgigant wil niet ingaan op de commit of iets zeggen over de plannen met de software. Microsoft maakte deze week wel bekend dat inloggen op Azure AD B2B met een Google-account mogelijk is in een preview.

windows 10 inlog met google account

Reacties mogelijk gemaakt door CComment