De usenetsite Place2Home is offline. Op de site staat een melding dat de beheerder of beheerders tot een schikking zijn gekomen met Stichting Brein, die de rechten van auteursrechthouders behartigt in Nederland.

 

Usenetsite Place2Home.net is offline

Alle links van Usenetsite Place2Home komen uit op een melding in platte tekst, waarin Usenetsite Place2Home toegeeeft dat op de site in de loop van de jaren veel illegale content is geplaatst. "Deze website is met Brein tot een schikking gekomen. Voor aanbieders van legale content verwijzen wij u naar thecontentmap.nl en film.nl", aldus de melding.

Brein heeft de schikking met Place2Home nog niet bevestigd. Het offline gaan van Place2Home.net volgt een paar maanden na een schikking van Place2Home.org, een besloten forum met torrents. Beide sites behoorden volgens tracker Alexa tot de top duizend van bestbezochte sites in Nederland.

Behalve Place2Home is ook Enzetbee.com dicht. Die site vermeldt geen schikking met Stichting Brein en ook geen bekentenis voor het plaatsen van illegale content. "Enzetbee is per direct gesloten, en komt niet meer terug.We willen iedereen bedanken voor de afgelopen tijd. Het gaat jullie goed", aldus de beheerder en beheerders van die site.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment