Supermarktketen Lidl schakelt per 1 september in België en Luxemburg het interne e-mailverkeer tussen zijn werknemers 's avonds en in het weekend uit. Dat moet medewerkers beter in staat stellen om 'hun hoofd volledig leeg te maken', aldus het bedrijf.

De Belgische krant HLN schrijf over de maatregel. Alleen interne e-mail wordt gepauzeerd, e-mails van buitenaf komt nog wel direct aan en voor een aantal departementen en functies is een uitzondering gemaakt. De klantendienst, woordvoerders en bestellers en ontvangers in distributiecentra kunnen op ieder moment interne e-mail ontvangen.

Lidl pauzeert het interne e-mailverkeer van 18.00 uur 's avonds tot 07.00 uur 's ochtends en in het weekend. Als medewerkers buiten de werktijden een e-mail naar een collega sturen, komt die pas de volgende dag aan. Woordvoerder Isabelle Colbrandt zegt dat de supermarktketen dat doet zodat 'niemand onbewust onder druk gezet wordt om na kantooruren nog met werk bezig te zijn'.

Desgevraagd zegt Lidl Nederland het een mooi initiatief te vinden, maar momenteel zijn er geen plannen om een vergelijkbare maatregel in te voeren. "We onderzoeken met interesse de mogelijkheden", zegt de woordvoerder van Lidl Nederland tegen Tweakers.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment