Een bug in de beta van iOS 12 zorgt ervoor dat sommige gebruikers continu meldingen krijgen om te updaten. Ze moeten de melding steeds handmatig sluiten.

 

Een vreemde bug in iOS 12 beta zorgt ervoor dat de updatemeldingen maar blijven binnenkomen. Op social media zijn talloze klachten te vinden van mensen die ermee te maken hebben. Je blijkt de melding ook handmatig te kunnen triggeren.

 

Beta van iOS 12 stuurt constant updatemeldingen

De oorzaak zou een fout in de datumberekening van Springboard zou de veroorzakerzijn van de meldingen. Je kun de melding namelijk ook handmatig veroorzaken, door het Springboard te openen. Dit doe je door vanaf de bovenste helft van het scherm naar beneden te vegen.

 

Donderdagavond verschenen de eerste meldingen van testers. Daarna groeide het aantal klachten, nadat steeds meer mensen de melding te zien kregen. De pop-up toont de tekst: “A new iOS version is now available. Please update from the iOS 12 beta.” Je kunt de melding sluiten, maar omdat er geen update beschikbaar is schiet je daar niets mee op.

Bij sommige mensen verschijnt de pop-up bij het ontgrendelen van het toestel, bij anderen bij het openen van het Bedieningspaneel of op onverwachte momenten. Het is echter mogelijk dat ze daarbij onbewust Spotlight proberen te openen. Volgens geruchtenlekker Guilherme Rambo, die gisteravond de eerste foto’s van de iPhone XS en Apple Watch Series 4 wereldkundig maakte, ligt het waarschijnlijk aan het Springboard. Deze functie lijkt datum/tijdberekeningen uit te voeren, om te kijken of de huidige versie bijna verlopen is. “Om een of andere reden denken de laatste builds van iOS 12 dat ze bijna verlopen zijn”, aldus Rambo in een tweet.

 

Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem en het is de vraag of ze nog een update gaan uitbrengen. De iOS 12 final staat namelijk voor de deur: op 12 september is de keynote en rond 18/19 september verwachten wij de definitieve versie van iOS 12. Die datum is nog niet officieel bevestigd, maar klopt met het tijdschema van voorgaande jaren.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment