De schikkingen met diverse usenet-fora die vorige week offline gingen, zijn nog niet rond. Dat zegt de directeur van Stichting Brein tegen Tweakers. De stichting zegt ook actie te willen ondernemen tegen usenet-abonnementen.

Place2Home.net, een van de sites die offline ging, meldt op de eigen site dat er een schikking is, maar directeur Tim Kuik van Stichting Brein spreekt dat tegen. Hij bevestigt dat er overleg heeft plaatsgevonden, maar dat 'de schikkingen nog niet rond zijn'. Behalve Place2Home ging ook Enzetbee.com offline.

Na de schikkingen is het nog niet klaar voor de sites. Kuik zegt dat de eigenaar van de sites ook wederverkoper is van abonnementen voor usenet-toegang. Daar gaat Stichting Brein ook achteraan, maar hoe en wanneer dat precies gebeurt, zegt Kuik niet.

Het offline gaan van Place2Home.net volgde een paar maanden na een schikking met Place2Home.org, een besloten forum met torrents. Beide sites behoorden volgens tracker Alexa tot de top duizend van bestbezochte sites in Nederland.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment