Samsung heeft meer details gegeven van de soc in de Gear S3-smartwatch. De Exynos 7270 blijkt twee Cortex A53-kernen te bevatten en heeft een Mali T720-gpu aan boord voor de grafische prestaties. Samsung heeft 4g-connectiviteit ingebouwd.

Samsung heeft de Exynos 7270 inmiddels in massaproductie. De fabrikant produceert de processorkernen op 14nm, zoals Samsung bij de aankondiging van de Gear S3 al zei. De 4g-connectiviteit loopt via een modem met ondersteuning voor maximaal lte cat 4 met 150Mbit/s down.

De Mali T720-gpu kan maximaal schermen aansturen met een resolutie van 960x540 pixels, claimt Samsung op de productpagina. Het geheugen is van het lpddr3-type, terwijl de soc opslag van het eMMC 5.0-type aan boord kan hebben. De soc heeft ondersteuning aan boord voor wifi, bluetooth 4.2 en een fm-radio. Daarmee zouden wearables met deze soc dus een eigen fm-ontvanger aan boord kunnen hebben. Ook kunnen wearables locatiediensten aanbieden via gps, glonass en beidou.

De Exynos 7270 verschijnt dit najaar als eerste in Samsungs eigen Gear S3-horloge en is beschikbaar voor andere fabrikanten. Het is onbekend of concurrenten van de Zuid-Koreaanse elektronicamaker de soc gaan gebruiken in hun wearables.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment