WhatsApp gaat foto's en bewegende GIF-afbeeldingen voortaan tonen in notificaties. Tot nu toe toonde de app altijd notificaties met het bericht 'Foto'.

whatsapp toont voortaan afbeeldingen in notificaties

De functie wordt genoemd in de nieuwste update van WhatsApp voor iOS, maar werkt nog niet voor alle gebruikers. Vermoedelijk rolt WhatsApp de update langzaam uit.

WhatsApp-notificaties van afbeeldingen toonden tot nu toe altijd alleen een camera-emoji met daarnaast 'Foto'. Na het uitrollen van de update is in de notificatie voortaan een miniatuur van de ontvangen afbeelding te zien.

iPhone-gebruikers kunnen met 3D Touch hard op de notificatie drukken of naar links vegen en op 'Bekijk' drukken, om een ontvangen foto te bekijken zonder WhatsApp te openen.

Het is nog niet bekend wanneer de functie voor Android-gerbuikers wordt uitgerold. Ook op Android toont WhatsApp vooralsnog geen miniatuurafbeelding in notificaties van ontvangen berichten.

WhatsApp voegt daarnaast een extra beveiligingsmaatregel toe. Gedeelde links worden voortaan op veiligheid gescand. Gaat het om een verdachte link die naar bijvoorbeeld een malafide site leidt, toont WhatsApp een duidelijke waarschuwing.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment