Provider Tweak heeft bekendgemaakt dat het een glasvezelinternetabonnement introduceert met een snelheid van 1Gbit/s. De provider biedt al langer abonnementen aan met deze snelheid, maar het ging voorheen om combinatiepakketten waar bijvoorbeeld ook vaste telefonie bij zat.

Tweak biedt vanaf dinsdag het zogeheten 'Gigabit internet only'-abonnement aan. Bestaande en nieuwe klanten kunnen dit abonnement afnemen tegen betaling van 39 euro per maand. Daarmee is dit abonnement per maand 3 euro goedkoper dan Internet & Bellen-abonnement. Dit 42 euro kostende abonnement kan ook worden afgenomen voor 395 euro per jaar; een dergelijke optie ontbreekt bij het Gigabit internet only-abonnement. Het alles-in-een-abonnement van Tweak kost 57,95 euro per maand.

Bij dit nieuwe 1Gbit/s-internetabonnement wordt niet zoals gebruikelijk de Fritz!box-router meegeleverd; in plaats daarvan levert Tweak een mediaconverter. Daarmee krijgt de aangesloten apparatuur direct een extern ip-adres toegewezen. De provider meldt dat voor het gebruik van meerdere apparaten nog wel een router nodig is.

Tweak heeft in juli nieuwe, verhoogde prijzen gepubliceerd voor zijn glasvezelabonnementen, waarbij de meeste abonnementen per maand 2 euro duurder zijn geworden. De maandelijkse kosten voor het 10Gbit/s-abonnement zijn met 10 euro verhoogd. Nieuwe klanten hebben al sinds eind juli met deze nieuwe prijzen te maken; voor bestaande klanten zijn deze per 1 september van kracht.

Abonnement Netwerk Oude Prijs Nieuwe Prijs
Glasvezel 1000Mbit/s Coanet € 40,- per maand of € 365,- per jaar € 42,- per maand of € 395,- per jaar
Glasvezel 50Mbit/s Coanet € 35,- € 37,-
Glasvezel 10Gbit/s Coanet € 95,- € 105,-
Glasvezel 50Mbit/s KPN € 40,- € 42,-
Glasvezel 100Mbit/s KPN € 45,- € 47,-
Glasvezel 500Mbit/s KPN € 65,- € 67,-

Reacties mogelijk gemaakt door CComment