Twitter laat door een bug likes zien bij tweets, terwijl gebruikers eigenlijk niet op de like-knop hebben gedrukt.

twitter laat nep likes bij trump tweets zien bug

Dat ontdekten gebruikers bij tweets van onder andere president Donald Trump, schrijft Engadget.

De berichten verschenen in tijdlijnen, met de melding dat vrienden deze van een like hadden voorzien. In werkelijkheid had niemand echter op de like-knop gedrukt.

Het sociale netwerk spreekt van een bug. Het was niet de bedoeling om de tweets op deze manier te tonen. Er wordt op het moment gewerkt aan een oplossing voor het probleem.

'Ze proberen ons uit onze bubbels te halen'

De like-bug leidde tot kritiek van bezoekers, die dachten dat Twitter ze berichten probeerden voor te schotelen waar ze niks mee hadden. "Het sociale netwerk probeert ons uit onze bubbels te halen", schrijft gebruiker Tappy Paws.

Dat het gebeurde bij tweets van Trump leek een rol bij de ophef te spelen. Op het moment wordt onderzocht of de president banden had met Rusland. De Russische overheid probeerde volgens experts om de verkiezingen te beïnvloeden via sociale media.

 

Het campagneteam van president Trump werd eerder dit jaar geassocieerd met Cambridge Analytica, een databedrijf dat misbruik maakte van Facebook-gegevens. Hiermee werden psychologische profielen samengesteld, om gerichte politieke advertenties te tonen op het sociale netwerk.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment