BitTorrent heeft µTorrent Web uitgebracht. De webclient draait binnen browsers op Windows en volgens het bedrijf volgt een versie voor macOS binnenkort. Met de webversie zijn video's af te spelen terwijl ze aan het downloaden zijn.

De webversie van µTorrent is een uitvoerbaar bestand, dat na installatie op Windows werkt in combinatie met in ieder geval Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer en Opera. BitTorrent werkt aan een versie voor macOS. Na installatie start µTorrent Web het downloaden van bestanden in de standaardbrowser bij het klikken op magnetlinks of het openen van torrentbestanden. Elke nieuwe download start standaard in een apart browservenster en de lijst met downloads blijft zichtbaar, ook bij het wisselen van browser waarin de client geopend wordt.

Tijdens het downloaden zijn video's al af te spelen in de speler van de webinterface. Het al dan niet kunnen afspelen is afhankelijk van de ondersteuning voor videoformaten van de browser. Bestanden zijn vanuit de lijst te verwijderen en bij de instellingen is aan te geven waar de downloads op de pc geplaatst moeten worden. Ook is aan te geven dat downloads niet telkens in een apart browservenster moeten starten en dat de web-app niet standaard opstart bij het openen van Windows. Er is een zoekfunctie, maar deze opent simpelweg een nieuw browservenster met de standaard ingestelde zoekmachine.

Inkomsten haalt BitTorrent uit advertenties in de interface. Het gaat daarbij om gepersonaliseerde advertenties, al is er bij de instellingen een 'vergeet mij'-optie. Daarnaast verkrijgt BitTorrent inkomsten uit het bundelen van Lavasofts Ad-Aware Web Companion. Gebruikers hebben de optie de installatie hiervan te weigeren tijdens de setup van de µTorrent-webclient, maar krijgen vervolgens bij het gebruik ervan alsnog de vraag of ze de software willen installeren.

BitTorrent kondigde meer dan een jaar geleden aan dat er een webclient op komst was en sinds begin dit jaar draaide er een test met een bètaclient. Het principe van een webclient voor het streamen van torrents is niet nieuw. Onder andere Webtorrent biedt deze functie.

Recent werd bekend dat Bram Cohen, grondlegger van BitTorrent, het bedrijf heeft verlaten. BitTorrent is eerder dit jaar overgenomen door de ondernemer achter de Tron-cryptovaluta.

Bittorent

Reacties mogelijk gemaakt door CComment