Twitter heeft een bug aangepakt die de resultaten van 600.000 accounts verborg in de zoekresultaten. Ook verborg Twitter die accounts als gebruikers accounts zochten via autocomplete. Daaronder zaten politici.

Het algoritme van Twitter filterde die accounts eruit vanwege tweets van hun volgers, meldt Twitter-directeur Jack Dorsey. Door die regel kwamen ook accounts van politici op die manier niet naar boven. Inmiddels is die regel weg uit het algoritme, waardoor die 600.000 accounts weer zichtbaar zouden moeten zijn in de zoekfunctie.

Dorsey stond donderdag als getuige voor het Amerikaanse Congres en Huis van Afgevaardigden, net als Sheryl Sandberg van Facebook. Google weigerde te getuigen. De politici wilden de drie techbedrijven aan de tand voelen over de eventuele beïnvloeding van verkiezingen door andere landen. Veel Republikeinse politici wilden bovendien aan de techbedrijven vragen of zij een voorkeur hebben voor Democratische politici en dat laten doorschemeren in hun diensten.

De bug van Twitter zal voor dergelijke politici olie op het vuur zijn, nu blijkt dat Twitter inderdaad accounts van politici verborg. Dorsey bevestigt op Twitter, net als in zijn getuigenis, dat Twitter geen politieke visie heeft en geen verschil maakt tussen de diverse partijen in de politiek. Sanberg zei namens Facebook hetzelfde.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment