martphones zijn sinds de introductie van touchscreens niet meer revolutionair veranderd, maar daar gaat dit jaar nog verandering in komen. Samsung wil namelijk nog voor de jaarwisseling met een opvouwbare smartphone gaan komen. Hiermee wil de Koreaanse techgigant een flinke tik uitdelen aan Apple en het wind uit de zeilen van de nieuwe iPhone halen.

 

De aankondiging van ‘s werelds eerste opvouwbare smartphone werd gedaan door meneer Koh. Hij is de CEO van de afdeling die zich bezighoudt met smartphones. Tegenover CNBC maakte hij bekend dat het tijdperk van de opvouwbare smartphone aanstaande is en dat ze hem nog dit jaar willen presenteren. Het doel is om dit nog naamloze toestel in november te tonen tijdens de Samsung Developer Conference in San Francisco.

Hoe dit toestel eruit moet gaan zien is nog niet bekend. In het verleden heeft Samsung al meerdere malen laten zien hoe een opvouwbaar scherm in de praktijk zou kunnen werken. Zo zie je hieronder een afbeelding afkomstig uit een patentaanvraag van Samsung uit 2017. Een opvallend design waar wij de meerwaarde nog niet echt van zien.

ezgif.com webp to jpg 4

Een idee uit 2013 lijkt ons een stuk interessanter. Deze werkte als een soort openslaande portemonnee die de functionaliteiten van een smartphone combineert met die van een tablet. Deze zogenaamde Samsung Galaxy Youm is er nooit gekomen, maar er is wel een promotievideo gemaakt. Je vindt deze hieronder en oogt zeer interessant. Beetje jammer dat de reclame zelf werkelijk tenenkrommend is.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment