Gebruik je WhatsApp op een iPhone? Dan hebben we goed nieuws voor je. Een nieuwe update voegt een handige nieuwe feature toe. Bij het ontvangen van afbeeldingen kun je nog een preview bekijken in je notificatiecentrum.

 

Rijkere notificaties WhatsApp op iOS

De notificatie is er dus rijker op geworden. Voorheen kon je enkel zien dat een contact een foto had gestuurd, maar niet de foto zelf. Daarvoor moest je doorklikken. Nu kun je meteen de foto in kwestie in de bijbehorende notificatie bekijken.

Vervolgens kun je beslissen om alsnog WhatsApp te openen, of de notificatie weg te swipen. Afhankelijk van hoe vaak je afbeeldingen ontvangt kan het een hoop tijd besparen. Overigens wordt er standaard enkel een kleinere thumbnail getoond.

Vooral bij afbeeldingen met tekst schiet het op die manier alsnog niet veel op. Door iets steviger op de notificatie te drukken middels 3D Touch, krijg je een grotere versie te zien. Op iPhones zonder 3D Touch kun je de notificatie naar links swipen, en vervolgens voor ‘bekijken’ kiezen.

De nieuwe functie wordt gefaseerd uitgerold vanaf vandaag, dus het kan even duren voor ook jij er van kunt profiteren. Overigens komt de update gepaard met nog een nieuwe feature, waar weinig van jullie waarschijnlijk op zitten te wachten.

Zoekbalk en verdachte links

In het status-tabblad is nu een zoekbalk te zien, waarmee je tussen recente statussen van vrienden en bedrijven kunt zoeken. Overigens staat het tabblad er bekend om dat bijna niemand er ooit komt, dus het is maar de vraag hoe nuttig deze nieuwe functie is.
Controversieel is de statusfunctie in ieder geval wel. Facebookgaat alsnog advertenties introduceren in WhatsApp, in dat tabblad. Bedrijven kunnen daar hun berichten kwijt. De in 2014 door het sociale netwerk overgenomen chat-app wordt nu dus alsnog gevuld met reclame.

Vooralsnog blijft het beperkt tot het status-tabblad, maar wie zegt dat de advertenties zich niet later ook naar andere delen zullen verspreiden? Wordt vervolgd.

Waar we wel op zitten te wachten, is een andere nieuwe feature die vandaag is uitgerold. De al eerder op Android gelanceerde feature markeert verdachte links. Zo wordt je als gebruiker beter beschermd tegen virussen, phishing en andere schadelijke content.

WhatsApp verdachte

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment