Microsoft brengt binnenkort een verbeterde versie van mailprogramma Outlook uit voor Office 365-abonnees. Vooral de interface van Outlook gaat op de schop, zodat je sneller de meestgebruikte functies terug kunt vinden.

 

De makeover zie je straks met name terug in het menu bovenin beeld, ook bekend als de ribbon (lint in het Nederlands). Nu zit dat nog helemaal volgepropt met allerlei functies die je waarschijnlijk zelden tot nooit gebruikt. Daar is flink de bezem door gegaan, voor een nieuwe ribbon met focus op wat er echt toe doet. Zoek de verschillen hieronder (boven: oud, onder: nieuw).

outlook

De oude Ribbon van Outlook vergeleken met de nieuwe.

Neemt niet weg dat zaken zoals een koppeling met OneNote of het voorlezen van e-mails nog steeds beschikbaar zijn. Ze zitten alleen verstopt onder de drie bolletjes, helemaal rechts van het menu.

Overzichtelijker

Het blijft niet alleen bij een nieuwe ribbon, er zijn meer aanpassingen gedaan om de mailbox overzichtelijker te krijgen. Wanneer je een mail markeert als belangrijk (via het vlag-icoontje), dan krijgen die voortaan een duidelijke, lichtgele achtergrondkleur. Zo springen deze mailtjes er beter uit.

outlook

De nieuwe versie van Outlook zou overzichtelijker moeten zijn.

Wanneer?

Verder worden groepen en mappen op nieuwe manieren gerangschikt, en wordt het eenvoudiger om agenda-afspraken aan te maken en daarvoor contacten uit te nodigen. De nieuwste Outlook-versie is nu alleen nog beschikbaar voor testers, in een later stadium worden de aanpassingen uitgerold naar alle Office 365-gebruikers.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment