Google wil de url in de toekomst in Chrome vervangen door een andere manier om de identiteit van een website weer te geven. De zoekgigant is er nog niet uit hoe dat zou moeten gebeuren en het is onbekend wanneer Chrome stopt met standaard url's weergeven.

 

Google wil van url's af, omdat veel mensen ze lastig zouden kunnen begrijpen, waardoor kwaadwillenden met manipulatie van url's hun slag kunnen slaan, zegt Adrienne Porter Felt, topvrouw van Googles Chrome-divisie, in een interview met Wired. Bovendien zouden ze niet goed zijn in het weergeven van de identiteit van een website.

Daarom wil Google de url vervangen door een andere manier van identificatie van websites, maar het bedrijf is er nog niet uit hoe dat zou moeten gebeuren. Het zou in elk geval voor elke gebruiker duidelijk moeten zijn op welke site ze zitten. Google is nu aan het kijken hoe mensen url's gebruiken en wil daarvoor alternatieven verzinnen. Daarbij is het ook belangrijk om webpagina's makkelijk te kunnen delen met anderen.

Google heeft al eerder geprobeerd om alleen het domein te tonen zonder alle elementen die achter de / staan, maar dat bleek geen succes. Het kwam het bedrijf op veel kritiek te staan en Google haalde de functie uit de browser.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment