BMW heeft zijn Intelligent Personal Assistant voor in de auto onthuld. De autofabrikant biedt deze vanaf maart volgend jaar aan en de assistent is dat te gebruiken voor bediening binnen en buiten de auto.

 

De stemassistent is te activeren met het commando 'Hey BMW', maar gebruikers kunnen de assistent ook zelf een naam geven. Gebruikers kunnen de assistent inzetten voor bijvoorbeeld de bediening van muziek, het vinden van locaties en het wijzigen van instellingen zoals de temperatuur. De assistent wordt naar verloop van tijd slimmer en kan indirect inspelen op de wens van de bestuurder, volgens BMW. Zo zou deze bij een opmerking als 'Hey BMW, Ik heb het koud' automatisch de temperatuur verhogen.

Daarnaast kan de assistent op verzoek functies van de auto uitleggen, informatie geven over de status van het voertuig en helpen bij het beantwoorden van vragen over het BMW-model. In de toekomst volgt uitbreiding met tips over een zuinige rijstijl, proactieve waarschuwingen en herinneringen voor onderhoud.

De BMW Intelligent Personal Assistant is ook buiten de auto via een smart speaker of smartphone in te zetten. In de toekomst moet de software samenwerken met persoonlijke assistenten van derde partijen, zoals waarschijnlijk Amazons Alexa en Googles Assistant. Er is al integratie met Microsoft Office 365 en Skype for Business voor het voorlezen van e-mails en het voeren van conference calls.

De basisversie van de assistent met stemherkenning is vanaf maart 2019 verkrijgbaar in 23 landen. Vereist is dat de auto BMW Operating System 7.0 draait. De integratie en updates vinden plaats via de Remote Software Upgrade-functie. Om van de assistent gebruik te kunnen maken, moeten BMW-bezitters een abonnement voor drie jaar afsluiten. De kosten hiervoor maakt de autofabrikant nog niet bekend.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment