Tijdens het Made by Google-evenement van 2017 heeft Google de Google Home Mini en Google Home Max aangekondigd. De laatste is een high-end-speaker die sinds vorige week bij onze oosterburen in de Play Store staat.

Google Home Max

Tijdens Google I/O 2016 werd de Google Home gelanceerd als slimme speaker die niet alleen muziek kan afspelen, maar kan ook Chromecasts en slimme apparatuur kan bedienen. De speaker dient verder als communicatiepunt voor Google Assistent. Een jaar later voegde Google de Google Home Mini en Google Home Max aan het assortiment toe.

De Google Home Max bevat twee 4,5 inch-woofers en heeft een stereo-ingang. Deze speaker heeft naast een erg goede geluidskwaliteit ook een nieuwe geluidstuner genaamd Smart Sound. Deze tuner past het geluid aan aan jouw omgeving en jouw voorkeuren. De speaker gebruikt machine learning om vast te stellen hoe het geluid het beste zal klinken, bijvoorbeeld wanneer de speaker in de hoek van de kamer staat.

Google Home Max

Nederlandse en Belgische geïnteresseerden zullen nog even geduld op moeten brengen. De Google Home en Google Home Mini komen pas ergens voor de kerst onze kant op. Over de beschikbaarheid van de Google Home Max is niets bekend. 

Google Home Max kopen

Gelukkig is nu, naast de kleine speaker ook de grotere variant in de Duitse Google Play Store beschikbaar, en dat scheelt weer brandstof- of doorstuurkosten. Wie geïnteresseerd is in de high-end-versie in deze serie, kan de Google Home Max dus in Duitsland aanschaffen en dat kan via de Country Picker. Via deze site kun je namelijk Google-producten kopen die in andere landen in de Play Store beschikbaar zijn, en deze vervolgens via bekenden of een doorstuurdienst naar Nederland of België laten versturen. Hoe dat werkt, lees je hieronder.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment