Samsung heeft een tracker gepresenteerd die werkt met lte-m in plaats van bluetooth. Daardoor hoeft de gebruiker niet in de buurt te zijn om de tracker te lokaliseren. Het apparaatje komt vooralsnog alleen uit in de Verenigde Staten.

samsung lte-m

De tracker is compatibel met Samsungs smarthomeplatform SmartThings, meldt de fabrikant. Daardoor kan hij een seintje geven als hij een bepaalde locatie verlaat. Dat seintje kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat apparaten automatisch aan- of uitgaan als de gebruiker binnenkomt of weggaat.

Omdat de tracker werkt met lte-m, heeft Samsung deals gesloten met Amerikaanse providers voor de functionaliteit. Lte-m is een low-powerversie van het bestaande 4g-netwerk en werkt op een klein gedeelte van het bestaande spectrum voor 4g. Omdat lte-m gemaakt is om weinig data door te voeren, houdt de kleine accu in het apparaatje het een week vol, claimt de fabrikant.

Wel moeten gebruikers betalen voor toegang tot het lte-m-netwerk. Dat is het eerste jaar inbegrepen in de aanschafprijs van 99 dollar, maar daarna moeten gebruikers 50 dollar per jaar betalen. De tracker komt in de Verenigde Staten uit bij AT&T en Verizon. Er is niets bekend over een eventuele release in Europa.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment