Google heeft aangekondigd dat Android 7.1 begin december wordt uitgebracht. Nog in oktober verschijnt er een ontwikkelaarsversie. In de nieuwe versie van het besturingssysteem zit het Daydream vr-platform en worden app-shortcuts toegevoegd.

 

Met de snelkoppelingen kunnen gebruikers vanuit het app-icoon acties uitvoeren, zoals een bericht opstellen. Ontwikkelaars kunnen maximaal vijf shortcuts toevoegen aan hun apps en gebruikers kunnen die benaderen door vanaf het icoon omhoog te vegen.

Iconen van apps kunnen in Android 7.1 rond zijn, net zoals dat bij de launcher op de nieuwe Pixel-smartphones het geval is. Verder brengt de update ondersteuning voor het invoeren van plaatjes vanuit het toetsenbord. Eerder verscheen er al een changelog van Android 7.1, waarin meer nieuwe details zoals een blauwlichtfilter in worden uiteengezet.

Google toonde Android 7.1 vorige week voor het eerst bij de aankondiging van zijn smartphones Pixel en Pixel XL. Nu geeft de fabrikant voor het eerst details over de update.

De developer preview verschijnt later in oktober voor de Nexus 5X, 6P en de Pixel C-tablet. Begin december moet de nieuwe versie definitief klaar zijn en dan krijgen ook de Nexus 6, 9, Player en ondersteunde Android One-apparaten de update.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment