Microsoft raadt bètagebruikers van Windows 10 actief af om een andere browser te installeren. Wie Firefox of Chrome wil downloaden, krijgt een grote pop-up te zien waarin wordt aangeraden Edge te gebruiken.

microsoft raadt windows 10 gebruikers af chrome of firefox installeren

Dat blijkt uit verschillende berichten van gebruikers.

 

 

Gebruikers die de Edge-browser gebruiken om een andere browser zoals Firefox of Chrome te downloaden, krijgen een waarschuwing te zien.

"Je hebt Microsoft Edge al: de veiligere, snellere browser voor Windows 10" staat te lezen in de pop-up. De gebruiker kan vervolgens kiezen om Edge te openen, of om de nieuwe browser alsnog te installeren.

Gebruikers kunnen er via de instellingen ook voor kiezen zulke pop-ups niet vaker te zien.

Microsoft probeert gebruikers al langer over te halen zijn eigen Edge-browser te gebruiken. Die staat al ingesteld als standaardbrowser in Windows 10 en er zijn promotieteksten te lezen wanneer iemand die probeert te wijzigen.

De melding verschijnt voorlopig alleen in een Insider-build, een bètaversie van Windows 10. Microsoft gebruikt zulke previewversies vaker om nieuwe features te testen. Die verschijnen niet altijd in de definitieve versies van Windows.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment