Samsung zal op 11 oktober een nieuw Galaxy-apparaat aankondigen. De uitnodiging van de aankondiging vermeldt weinig details van het toestel. Er zijn bovendien weinig geruchten over wat Samsung zou willen presenteren.

4x fun galaxy

De uitnodiging vermeldt de tekst '4x fun' in een groenblauw lettertype. Die tekst zou kunnen verwijzen naar het aantal camera's op de achterkant van het toestel. Een recent gerucht wees erop dat Samsung werkt aan een smartphone met vier camera's op de achterkant.

Daarbij gaat het niet noodzakelijkerwijs om een high-end toestel. Samsung-topman DJ Koh zei eerder deze maand in een interview met CNBC dat het vernieuwende elementen vanaf nu ook eerst gaat zetten op midrange Galaxy A-toestellen. De eerste daarvan zou dit jaar nog verschijnen. De groenblauwe kleur doet bovendien denken aan de kleurstelling van een van de standaardwallpapers uit Galaxy A-telefoons.

Het is onbekend waar Samsung de vier camera's voor zou willen gebruiken. Voor de dubbele camera heeft de fabrikant tot nu toe twee toepassingen gebruikt. Op high-end modellen is het een camera met ander brandpunt voor zoom. De secundaire camera op enkele midrange-modellen is alleen voor het inschatten van diepte voor het blurren van de achtergrond van foto's.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat het gaat om de aan te kondigen buigbare smartphone. De uitnodiging lijkt daar niet naar te verwijzen en Samsung zei zelf dat het pas vanaf november details over die smartphone zou gaan delen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment