Apple levert voortaan geen Lightning-naar-mini-jack-adapter meer bij zijn iPhones. De adapter is nog wel los verkrijgbaar.

apple schrapt bijgeleverde koptelefoon adapter alle iphones

Apple presenteerde eerder deze week drie nieuwe iPhones: de iPhone XS, XS Max en XR. Net als de iPhones van de twee voorgaande jaren hebben die toestellen geen ingebouwde mini-jack voor koptelefoons. Voor het eerst zit er echter geen adapter van Lightning naar mini-jack in de doos, zoals bij de voorgaande toestellen.

Maar ook de modellen van de iPhone 7 en 8 worden nu geleverd zonder zo'n adapter, blijkt uit de productpagina's van de Apple Store. De pagina's van de iPhones 7 en 8 melden de adapter nu niet meer bij de inhoud van de doos. Een week geleden was dit nog wel zo.

 

Apple verkoopt de adapter nog wel los. De prijs is echter gestegen van 9 naar 10 euro. Bij alle verkrijgbare iPhones zitten wel EarPods-oordopjes met een Lightning-aansluiting. Apple verkoopt geen iPhones met mini-jack meer.

De audiochips in de betreffende adapter worden ontwikkeld door het bedrijf Cirrus Logic. Het bedrijf haalde afgelopen jaar 81 procent van zijn inkomsten uit verkopen aan Apple, meldt Reuters. Toen het schrappen van de bijgeleverde adapter bekend werd, daalde de aandelenprijs van het bedrijf.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment