Microsoft heeft vandaag een nieuwe Insider Preview Build voor Windows 10 de wereld in gestuurd met nummer 18327 (19H1). De update is beschikbaar voor Insiders in de 'Skip Ahead' ring, en moet dienen als een klein voorproefje voor de release van de grote Redstone 6 update begin volgend jaar. De update bevat een aantal bugfixes, een nieuwe naam voor de Android companion-applicatie en een licht vernieuwd inlogscherm.

acrylic background

De achtergrond van het inlogscherm wordt nu wazig gemaakt wanneer je inlogt, iets wat Microsoft 'acrylic brush' noemt. Volgens het bedrijf moet deze doorzichtige achtergrond je helpen focussen om wat echt telt: inloggen. De nieuwe look komt ook overeen met de rest van het besturingssysteem's nieuwe Fluent Design principe.

Een andere vernieuwing in Build 18327 is de naamsverandering van de "Microsoft Apps" applicatie voor Android naar "Your Phone Companion". De nieuwe naam zou volgens het bedrijf minder verwarrend en duidelijker moeten zijn. Met de companion applicatie kan je content op je Android smartphone meteen bekijken op je Windows 10-toestel en vanop je computer sms-berichten versturen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment