Samsung en Google trekken de implementatie van sms-opvolger rcs in Android Berichten en Samsung Berichten gelijk. Daardoor kunnen de apps informatie als meldingen over dat anderen aan het typen zijn uitwisselen.

 

De samenwerking lijkt vooral bedoeld voor de zakelijke markt, want dankzij de collaboratie kunnen bedrijven rcs-toepassingen maken die werken met zowel Android Berichten als Samsung Berichten, melden zowel Google als Samsung. Daarnaast zullen alle functies van rcs onderling werken, waardoor gebruikers bij elkaar kunnen zien of ze berichten gelezen hebben en of ze aan het typen zijn.

Rcs, rich communication service, geldt al jaren als belofte om het aloude sms op te volgen, al hebben apps als WhatsApp de functie om te chatten nu al jaren geleden overgenomen. Rcs biedt ongeveer dezelfde functies als chatapps, maar het zit in de berichten-apps van telefoons en er is dus een fallback naar sms als ontvangers geen rcs-berichten kunnen ontvangen.

Voordat de chatfunctie in berichten-apps werkt, moeten providers rcs ondersteunen. Veel providers lijken daarbij de kat uit de boom te kijken, want de ondersteuning voor rcs komt mondjesmaat op gang. Rcs bestaat ongeveer tien jaar, de huidige versie Universal Profile 2.0 is van 2016.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment