Microsoft zou niet van plan zijn om gebruikers van de komende Windows 10 October 2018 Update met een pop-up op Edge te wijzen als ze Firefox of Chrome willen installeren. In de toekomst volgen wellicht wel meer vergelijkbare tests.

Microsoft noemt het stoppen met de Edge-pop-ups niet in zijn blogartikel over Windows 10 Insider Preview Build 17760, die vrijdag verscheen, maar volgens The Verge zijn de plannen van tafel. Of Microsoft daarmee naar kritiek heeft geluisterd, weet de site niet. Microsoft heeft de komst van de pop-ups ook nooit aangekondigd, waarmee het onzeker was of het de bedoeling was dat deze naar de Windows 10 October 2018 Update zouden komen.

In Windows 10 Insiders-versie 1809 kregen gebruikers bij installatie van Firefox of Chrome een venster te zien waarin Microsoft aangaf dat Edge al als browser aanwezig was, voorzien van de claim dat dit een snellere en veiligere browser voor Windows 10 is. Gebruikers konden de pop-up negeren en vergelijkbare meldingen zijn uit te schakelen door in het Instellingen-menu 'app-aanbevelingen' uit te zetten. Volgens The Verge gaat Microsoft in de toekomst misschien wel vaker tests met dit soort aanbevelingen houden.

In het verleden gebruikte Microsoft Windows 10 al om eigen diensten te promoten, zoals betaalde OneDrive-opslag in de verkenner. Ook toonde Microsoft al eerder notificaties op de taakbalk om het Edge-gebruik te stimuleren. De browser van Windows 10 blijft wat gebruik ver achter op concurrenten, volgens Net MarketShare.

Edge

Reacties mogelijk gemaakt door CComment