iOS 12 is een welkome update voor iedereen die een auto met Apple CarPlay heeft. Voorheen was navigeren alleen mogelijk met de ingebouwde Apple Maps-app, maar in de nieuwste iOS-versie zijn ook externe navigatie-apps mogelijk. Google Maps is bijna klaar om naar je dashboard te komen.

Google Maps

Inmiddels is de eerste gesloten bètaversie van Google Maps voor CarPlay beschikbaar. Je kunt ‘m zelf niet testen, maar er zijn al wel screenshots gepubliceerd. Op deze manier kunnen we we toch al een eerste blik op de navigatie-app van Google voor op het dashboard werpen.

Google Maps voor CarPlay

Veel CarPlay-apps zijn gebaseerd op templates, maar voor navigatie-apps maakt Apple een uitzondering. Ze kunnen hun eigen data en kaarten op het dashboard gebruiken. Google Maps is dan ook geen frontje over Apple’s kaarten maar ziet echt uit als de iOS-versie van de app en maakt gebruik ook van de eigen kaarten van Google.

Google Maps CarPlay

 

Google Maps CarPlay

Ook Waze, TomTom en Flitsmeister volgen

Google is niet de enige die aan een CarPlay-variant van zijn navigatie-app werkt. Ook Waze is vergevorderd met de ontwikkeling van een CarPlay-app. Er is inmiddels een bètaversie beschikbaar en we verwachten dat zowel Google Maps als Waze snel beschikbaar zijn. Ook het Nederlandse TomTom en Flitsmeister ontwikkelen een CarPlay-app. Eerstgenoemde mikt op een release ergens in 2019. Flitsmeister hoopt zijn CarPlay app echter al tegelijk met het uitkomen van iOS 12 klaar te hebben. 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment