We weten alles al van de Google Pixel 3 maar bijna niks van de andere apparaten die op 9 oktober aangekondigd zullen worden. Wellicht vertellen deze renders van de Google Home Hub ons meer.

Smart Display

Google heeft aan het begin van het jaar in samenwerking met een aantal  merken de Smart Display voorgesteld. Merken als Lenovo en LG maken een soort Google Home met beeldscherm waarbij de Google Assistent samen met een beeldscherm nog meer mogelijkheden biedt. Via een snelle lezer hebben we onlangs de Lenovo Smart Display getest en het blijkt dat het een vrij aardig apparaat is dat vooral in de toekomst zijn nut moet gaan bewijzen.

Eerder dit jaar bereikte ons al de berichten dat  Google ook zelf een Smart Display zal gaan uitbrengen. Als de renders van MySmartprice op waarheid berusten, dan zien we hieronder hoe de Smart Display van Google eruit zal zien.

Google Home Hub

We zien aan de voorzijde een 7 inch beeldscherm waarop groot en duidelijk informatie van Google Assistent wordt weergegeven. Bovenaan zien we drie openingen waarvan er minimaal een voor de camera is. De andere twee zijn misschien sensoren of de microfoons.

Dit is overigens geen wereldschokkend bewijs, want we weten eigenlijk al veel van het apparaat. Wat betreft functionaliteit zal het niet afwijken van de Lenovo Smart Display. Door de Google Assistent heeft dit apparaat de mogelijkheid om je op allerlei fronten te helpen. Het grote verschil met de 'gewone' Google Home is het 7 inch beeldscherm die de informatie nog eens visueel kan ondersteunen. Vraag je om het weer, dan zie je op het beeldscherm ook een kaart met het weer voor de komende dagen. Informatie over de stad Berlijn wordt gepresenteerd met bijbehorende foto's. Heb je een Nest camera, dan kun je vragen 'Hey Google, wie staat er bij mijn voordeur', en ga zo maar door.

Het ontwerp van de Google Home Hub is wat betreft kleur en materiaal erg vertrouwd. Het gebruikt de wit/grijze kleuren die we ook in de gewone Home en Home mini zien, en de basis van het apparaat is voorzien van de stof die we ook rondom de Google Home Mini zien. De basis van de Google Home Hub zal ook als speaker dienen en draagt het 7 inch beeldscherm in een enigszins gekantelde positie zodat je het makkelijk kunt aflezen, of er mee kunt videobellen via Google Duo.

Beschikbaarheid

In de bovenstaande documenten staat nog geen prijs ingevuld, maar als ik een suggestie mag doen dan zal de prijs rond de €250-€299 zijn. We weten dat Google de fabrieken opdracht heeft gegeven genoeg voorraad te maken omdat het product voor de kerst in de winkels moet liggen. Of we deze Google Home Hub dan ook officieel in Nederland en België kunnen kopen, weten we nog niet.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment