De Samsung Galaxy S10+ zou mogelijk verschijnen in een variant met 5g. De Zuid-Koreaanse fabrikant werkt aan die versies, zo blijkt uit info die XDA-Developers uit de Android Pie-update haalde voor de al bestaande S9+.

XDA-Developers vond een map met daarin xml-bestanden die de namen hebben van de mogelijke modellen van de Galaxy S10. Daarbij gaat het om vier varianten; de Beyond0, Beyond1 en Beyond2. Die laatste is er in een 4g-versie en in een variant met 5g. Die zou er komen in de versies met Exynos- en Snapdragon-socs.

De site speculeert dat de Beyond2 de duurste versie wordt van de Galaxy S10, met volgens geruchten een 6,44"-scherm en drie camera's aan de achterkant. Het is onbekend op welke banden en frequenties de S10 5g zou gaan ondersteunen.

De vondst is de eerste concrete aanwijzing dat smartphones vanaf volgend voorjaar mogelijk al 5g-ondersteuning gaan krijgen. Daaraan hebben gebruikers in de Benelux voorlopig niets. De eerste 5g-netwerken zullen op zijn vroegst over twee jaar live gaan, al kan het nog langer duren.

Samsung heeft zelf nog niets bekendgemaakt over de Galaxy S10. Het bracht tot nu toe zijn Galaxy S-toestellen steevast in het voorjaar uit.

Samsung Galaxy S10+

Reacties mogelijk gemaakt door CComment