Facebook zou volgende week een nieuw product tonen. Het gaat om de verwachte slimme speaker met een scherm.

facebook presenteert slimme speaker met scherm volgende week

Cheddar schrijft op basis van ingewijden dat de presentatie van de Portal-speaker volgende week plaatsvindt, maar het is niet bekend op welke dag. 

De speaker van Facebook wordt al lange tijd verwacht. Er waren geruchten dat het bedrijf het apparaat afgelopen mei zou aankondigen tijdens zijn F8-ontwikkelaarsconferentie. Dat ging naar verluidt niet door vanwege het misbruikschandaal met Cambridge Analytica dat destijds speelde.

 

Facebook zou mogelijk twee verschillende versies van de Portal uitbrengen: een variant met een kleiner scherm en één met een groter aanraakgevoelig scherm. De apparaten zouden zijn voorzien van de spraakassistent Alexa van Amazon en ze ondersteunen videobellen.

De speaker zou een camera hebben die met een luikje gesloten kan worden. Er zou een ingebouwde groothoeklens zijn die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie, waarmee mensen in beeld herkend kunnen worden. Ook zijn gebruikers te volgen terwijl ze door de kamer lopen.

Naar verwachting gaat de kleinste speaker 300 dollar kosten en grotere 400 dollar. Het is niet bekend of de toestellen ook in Nederland uitkomt en tegen welke prijzen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment