Albert Heijn heeft de eerste To Go-winkels in Amsterdam uitgerust met Tap-to-go-functionaliteit. Klanten kunnen een kaart of Android-smartphone met nfc tegen prijskaartjes houden en de winkel uitlopen.

Gebruikers moeten de Tap-to-go-app installeren en een speciale kaart of hun Android-smartphone tegen het schaplabel bij producten in de Albert Heijn To Go houden. Nadat ze de winkel uitlopen, wordt automatisch een opdracht voor automatische incasso naar de rekening van de klant gestuurd. Het afschrijven hiervan kan vervolgens twee tot drie werkdagen duren. In de app kan de gebruiker de inhoud van zijn winkelmandje zien.

In eerste instantie start AH met twee To Go-winkels in het Amsterdams Medisch Centrum, maar op termijn moeten alle tachtig To Go-winkels van de technologie voorzien worden. Albert Heijn werkt ook aan een iOS-app voor kassaloos betalen, maar wanneer deze gereed is, is niet bekend. Ook heeft het bedrijf het over een Windows-applicatie. In december 2017 startte AH met de eerste tests voor kassaloos betalen, op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam.

In de VS heeft Amazon kassaloze winkels geïntroduceerd, terwijl de Spar in België kassaloos winkelen mogelijk maakt met qr-codes bij de productlabels.

AH AppAH App

Reacties mogelijk gemaakt door CComment