Google voegt enkele nieuwe features toe aan de mobiele zoekfunctie. Gebruikers krijgen onder andere eerdere zoektermen te zien die zij hebben gebruikt.

google voegt nieuwe features toe mobiele zoek app

De updates zitten in de zoekfunctie die Android-gebruikers in hun linkerscherm zien. Google brengt de update uit naar aanleiding van haar 20e verjaardag, zegt de zoekgigant.

In de nieuwe zoek-app worden nu kaarten getoond met eerdere zoekopdrachten die de gebruiker die heeft gedaan rondom dat onderwerp.

 

Gebruikers kunnen ook zoekresultaten toevoegen aan verschillende collecties die later kunnen worden teruggezocht. Dat is handig bij het werken aan projecten.

Ook het tabblad Afbeeldingen krijgt een update. Google Lens wordt daarin geïntegreerd. Gebruikers kunnen Lens gebruiken om voorwerpen op een afbeelding te identificeren.

Tot slot voegt Google meer mogelijkheden toe om nieuws te ontdekken met een nieuwe 'Discover'-tabblad. Daarin staan wat tijdlozere verhalen, maar ook video's en andere informatie die gebaseerd is op wat het bedrijf denkt dat interessant is voor de gebruiker.

De nieuwe update wordt uitgerold onder gebruikers.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment