Microsoft heeft de dienst Windows Virtual Desktop aangekondigd. Klanten met Windows 10 Enterprise kunnen hiermee op Azure gevirtualiseerde Windows 10- en 7-omgevingen draaien. Onderdeel zijn beveiligingsupdates voor Windows 7.

Bij Windows 10 op Windows Virtual Desktop is er integratie van de Microsoft Store en kunnen verschillende personen gebruikmaken van het besturingssysteem op Azure. Ook is Office 365 ProPlus bij scenario's met verschillende gebruikers in te zetten.

De ondersteuning voor Windows 7 is vooral bedoeld om bedrijven de kans te geven hun oude apps te draaien terwijl ze de overgang maken naar Windows 10, aldus Microsoft. De beveiligingsupdates zijn gratis als onderdeel van Windows Virtual Desktop. Microsoft kondigde vorige maand aan dat klanten met volumelicenties voor Windows 7 Professional en Enterprise per systeem moeten gaan betalen voor Windows 7 Extended Security Updates. Ze kunnen dan nog tot januari 2023 beveiligingsupdates ontvangen.

De virtualisatiedienst komt niet alleen voor Windows 10 Enterprise beschikbaar, maar ook voor Windows 10 Education. Klanten hoeven verder alleen een Azure-abonnement te hebben om gevirtualiseerde desktops uit te rollen. Later dit jaar volgt een publieke preview.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment