Google heeft een Maps-update aangekondigd, die deze week uitkomt voor Android en iOS. Deze introduceert onder meer een functie die inzicht geeft in de realtimelocatie van bussen en treinen in drie Nederlandse steden: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Google maps

In de aankondiging van de functie meldt Google dat de functie het mogelijk moet maken om efficiënter een route te plannen via zijn Maps-app, door bijvoorbeeld inzichtelijk te maken of het zin heeft een sprintje te te trekken naar de bus. Deze functie is in Nederland voorlopig alleen te gebruiken in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Het bedrijf voegt bovendien een nieuw tabblad toe aan Maps dat de naam Forenzen draagt. Daarin kunnen gebruikers live-informatie vinden over verkeer en openbaar vervoer, bijvoorbeeld op de route tussen hun huis en werk. Android-gebruikers krijgen daarnaast 'realtimemeldingen over mogelijk oponthoud'. De app kan een alternatieve route aanbevelen als er vertraging ontstaat. De Maps-app krijgt ook ondersteuning voor routes die verschillende vormen van vervoer gebruiken, bijvoorbeeld de auto en ov.

Ten slotte maakt Google bekend dat de update gebruikers een koppeling laat maken tussen Maps en Spotify, Apple Music en Google Play Music. Op die manier hebben gebruikers toegang tot deze apps via het navigatiescherm, wat voorkomt dat ze moeten wisselen van app. Deze functie was onder meer al aanwezig in Waze, dat een koppeling met Spotify mogelijk maakte.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment