Microsoft heeft Windows Server 2019 beschikbaar gemaakt, onder meer via de Azure Marketplace en het VLSC. Andere portalen volgen later deze maand. De opvolger van Windows Server 2016 was sinds maart beschikbaar als preview.

Microsoft schrijft in een aankondiging dat Windows Server 2019 inmiddels breed beschikbaar is en dat gebruikers de software kunnen downloaden, onder meer als evaluatieversie voor een periode van 180 dagen. Het bedrijf uit Redmond had in maart een previewversie van de nieuwe software beschikbaar gemaakt. Daardoor was deze alleen beschikbaar voor Insiders. Vervolgens zei Microsoft in september dat Server 2019 deze maand zou uitkomen.

Volgens het bedrijf kent de nieuwe release verschillende wijzigingen ten opzichte van eerdere versies, zo moet bijvoorbeeld het Windows Admin Center het gebruik van 'hybride functies' vergemakkelijken. Daarmee doelt Microsoft op het gebruik van zowel on-premises als cloud. Op beveiligingsgebied zijn bijvoorbeeld shielded vm's uitgebreid naar Linux-vm's, heeft Microsoft de dienst Advanced Threat Protection ingeschakeld en bevat de nieuwe Server-versie Defender Exploit Guard.

Microsoft maakte eerder al bekend dat er een nieuwe versie van System Center aankomt, die in de eerste helft van komend jaar breed beschikbaar moet komen met een 2019-versie.

Windows Server 2019

Reacties mogelijk gemaakt door CComment