De Google Assistent spreekt nu sinds een paar maanden Nederlands en is toe aan zijn eerste, grote update. De spraakassistent heeft een nieuw ontwerp gekregen en is een stuk slimmer. Dit moet je weten.

Google Assistent design update

Google Assistent design-update: dit moet je weten

De vernieuwde Google Assistent is gebouwd rondom de stemfunctie en maakt je smartphone weer een stuk slimmer. Indien je via de spraakassistent je lichten wil dimmen, krijg je nu een slider te zien waarmee je de felheid kunt regelen. Hetzelfde geldt voor het volume regelen op een speaker.

Daarnaast krijgt de Assistent een nieuw lettertype en uiterlijk. Google is druk bezig met het uitrollen van het Material Design-thema naar al haar apps, en nu is de spraakassistent aan de beurt. Het nieuwe ontwerp gebruikt meer witte kleuren, het Google Sans-lettertype en voelt frisser aan. Eerder werden al de Berichten- en Contacten-app bijgewerkt met dit nieuwe sausje.

Ook gaat de Google Assistent in de toekomst beter samenwerken met apps van overige ontwikkelaars. Je kunt voortaan bijvoorbeeld direct een abonnement op Headspace, een meditatie-app, afsluiten of in-app aankopen doen bij games. Je hoeft hierbij dus niets in te typen, maar kunt al pratend een product aanschaffen.

 

Opmars voor de Google Home Hub?

De update zorgt ervoor dat je meer gedaan kunt krijgen met enkel je stem. Hierdoor is het aannemelijk dat Google spoedig met meer nieuws over de Home Hub komt. Dit is een slim beeldscherm die samenwerkt met de Google Assistent.

Het beeldscherm wordt vermoedelijk gelijk met de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL gepresenteerd op 9 oktober. Je kunt de Home Hub vergelijken met een Home-speaker mét scherm. Het beeldscherm laat onder meer het weer, verkeerssituatie en je agenda zien.

De update rolt per direct uit voor vrijwel alle Android-smartphones. Het kan een paar dagen duren voordat jouw Assistent is bijgewerkt.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment