Verenigd Koninkrijk geeft Amazon toestemming om bezorging met drones te testen

Amazon en het Verenigd Koninkrijk zijn een samenwerking aangegaan, waaronder het bedrijf de mogelijkheden voor het bezorgen met drones gaat onderzoeken. Amazon meldt dat het onderzoek is gericht op drie specifieke onderwerpen.

 

Daarbij gaat het om het vliegen met drones buiten het gezichtsveld, oftwewel line of sight, in landelijke en voorstedelijke gebieden. Ook worden proeven met sensoren uitgevoerd om te testen of de drones in staat zijn om obstakels te herkennen en te ontwijken. Tot slot kijkt Amazon naar de mogelijkheid van het besturen van meerdere grotendeels autonome drones door een enkele bestuurder, zo schrijft het bedrijf in een persbericht.

Aan de hand van deze proeven moet duidelijk worden hoe drones veilig kunnen worden ingezet en welke regels daarvoor noodzakelijk zijn, voegt Amazon daaraan toe. Het Verenigd Koninkrijk verwacht dat de dienst de tevredenheid van klanten zal vergroten en voor meer banen zal zorgen. Met de dienst van Amazon moet het uiteindelijk mogelijk worden om pakketten binnen dertig minuten te bezorgen.

De plannen voor deze vorm van bezorging gaan terug tot 2013, toen Amazon aankondigde experimenten met drones uit te voeren. In maart 2015 kreeg de onderneming toestemming voor het uitvoeren van tests in de VS. Het Duitse DHL heeft soortgelijke plannen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment