Officieel is Google Home pas vanaf 24 oktober in Nederland te koop, maar de slimme speaker blijkt nu al onze taal te spreken. Een handvol geïmporteerde exemplaren kan op Nederlands worden gezet.

google home

Google Home Nederlands instellen doe je zo

Hoewel de Google Home eigenlijk pas eind deze maand in Nederland verkrijgbaar is, is de speaker natuurlijk al langere tijd te koop in buurlanden als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Geïnteresseerde gebruikers moeten nu nog Engels tegen hun speaker spreken, maar daar komt snel verandering in. Sneller dan verwacht, blijkbaar. Nog voor de Nederlandse Google Home release is de taaloptie al beschikbaar voor bestaande gebruikers, zo ontdekte Androidworld.

googlehome

Een tipgever van de site meldt sinds vandaag al de Nederlandse taal te kunnen instellen. De optie is als volgt te vinden:

  1. Open de Google Home-app op je smartphone;
  2. Open de instellingen;
  3. Selecteer ‘Voorkeuren’ en vervolgens ‘Talen voor de Assistent’;
  4. Druk op ‘Een taal toevoegen’ en selecteer ‘Nederlands (Nederland)’ in de lijst die verschijnt;
 


De functie wordt geleidelijk uitgerold, en is nog niet voor iedereen beschikbaar. De Google Home op de redactie van Android Planet spreekt bijvoorbeeld nog steeds alleen Engels. Waarschijnlijk is de Nederlandse taal binnen enkele dagen voor iedereen beschikbaar, voor de officiële release van de Home zelf.

Het zoekbedrijf kondigde gisteren ook een nieuw design voor de Google Home-app aan. Die maakt het makkelijker om andere apparaten in huis te bedienen. Zo kun je nu direct vanuit de Home-app je lampen aan- en uitzetten, of de thermostaat bedienen. De app kan natuurlijk ook nog steeds gebruikt om je Chromecast of Home te bedienen.

Screenshot

Google Home straks in Nederland te koop

Vanaf 24 oktober zijn beide speakers in Nederland te koop. De Google Home kost 149 euro, de Home Mini heeft een adviesprijs van 59 euro. De speakers zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, Bol.comCoolblueMediaMarkt en de online Google Store.

Op je smartphone kun je sinds deze zomer al Nederlands praten tegen de Google Assistent. Door ‘OK Google’ te zeggen terwijl je toestel ontgrendeld is, kun je vragen stellen en opdrachten geven. Er zijn al verschillende opties specifiek voor de Nederlandse markt toegevoegd. Zo kun je luisteren naar het laatste NOS Journaal, of naar de aanbiedingen van deze week bij de Albert Heijn vragen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment