Hoewel smartphonemakers op het moment druk bezig zijn met het klaarmaken van Android Pie voor hun toestellen, zijn er toch nog behoorlijk wat smartphones die draaien op Android Jelly Bean uit 2012. Helaas lijkt het erop dat deze toestellen binnenkort een probleem gaan krijgen met Google’s Chrome browser. Volgens een recente ontdekking van XDA Developers zou Google Chrome binnenkort namelijk Android Jelly Bean niet meer ondersteunen.

 

Minimaal Android KitKat

De minimale API versie van Android voor de mobiele Chrome app zou namelijk verhoogd worden van 4.1 naar 4.4. Als we het over Jelly Bean hebben, hebben we het over een API versie van 4.1 tot 4.3. Dat zou betekenen dat je over een tijdje toch wel minimaal Android KitKat nodig zult hebben om met Google Chrome aan de slag te kunnen.

Google

32 miljoen toestellen met Android Jelly Bean

Het lijkt misschien wat streng van Google, maar aan de andere kant kun je je waarschijnlijk ook niet voorstellen dat iemand nog bezig is met Android Jelly Bean. Toch zijn er miljoenen toestellen die nog op het oudere besturingssysteem draaien. In totaal zouden grofweg een miljard smartphones en tablets draaien op Android en volgens de laatste cijfers zou hiervan zo’n 3,2 procent nog draaien op Jelly Bean. Dat zou dan ongeveer neerkomen op zo’n 32 miljoen devices, die binnenkort niet meer aan de slag kunnen met Chrome. Overigens heeft XDA Developers (nog) niks gevonden over nieuwe iOS eisen voor Chrome.

Google

Tijd voor een nieuw toestel?

Waar mogelijk zouden gebruikers natuurlijk hun systeem kunnen upgraden naar bijvoorbeeld KitKat. Voor sommige toestellen zal dat aan de andere kant misschien niet mogelijk zijn en misschien is het dan toch echt tijd om voor een nieuwe smartphone te gaan. Over een paar maanden mogelijk we al kennis maken met de Samsung Galaxy S10, waarmee je het wel weer een paar Android versies redt. Onlangs werd echter ook de relatief goedkope Samsung Galaxy A7 aangekondigd met een driedubbele camera.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment