Google heeft de live translations-functie die tot op heden alleen werkte op de Google Pixel-telefoons met Pixel Buds nu voor iedere Assistant-compatibele set koptelefoons beschikbaar gemaakt.

 

Google heeft de hulptekst op de pagina over vertalen met de Google Pixel Buds aangepast. Waar voorheen stond dat alleen Pixel-hardware in staat was tot deze functie, is nu een Assistant-compatibele smartphone en headset vereist, wat het aanbod vergroot. De wijziging sprong in het oog van Droid Life. Koptelefoons als de OnePlus Bullets, Bose QuietComfort 35 II en de Sony WH-1000XM2 en XM3 ondersteunen bijvoorbeeld Google Assistant.

Met live translations kunnen gebruikers een gesprek voeren in twee verschillende talen tegelijk. Een gebruiker zet de koptelefoon op en de andere gebruikt de smartphone zelf. De speakers en microfoon van de twee apparaten worden gebruikt om ervoor te zorgen dat beide gebruikers kunnen spreken en luisteren in een taal naar keuze. De vertaling gebeurt in de cloud, via de internetverbinding van de telefoon.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment