Netflix heeft er afgelopen kwartaal 31 procent meer gebruikers bijgekregen ten opzichte van vorig jaar. In tegenstelling tot vorig kwartaal was de groei hoger dan het bedrijf verwachtte. Netflix uit verder kritiek op de quota voor Europese content.

Netflix ontving 7 miljoen nieuwe gebruikers in het afgelopen kwartaal, waarvan 6 miljoen betalend. Dat was meer dan de 5,3 miljoen nieuwe gebruikers in hetzelfde kwartaal vorig jaar en ook meer dan de 5 miljoen die Netflix had verwacht. De hoger dan verwachte groei deed zich volgens het bedrijf in alle markten wereldwijd voor.

Voor het komend kwartaal verwacht Netflix er 9,4 miljoen nieuwe gebruikers bij te kunnen schrijven, waarvan 7,6 miljoen betalend. Dat zou dan respectievelijk 13 en 15 procent meer dan vorig jaar zijn. In totaal heeft Netflix nu 130,42 miljoen betalende klanten.

Netflix schrijft de groei toe aan de toevoeging van nieuwe video's en die investeringen zijn volgens het bedrijf mogelijk gemaakt door de prijsstijging. "We voorzien dat dat doorgaat voor veel jaren in de toekomst", zei het bedrijf in een toelichting op de kwartaalcijfers. Het bedrijf zegt zich te moeten blijven onderscheiden, met grote concurrentie van Disney, Apple en Amazon op komst.

Verder meldt Netflix aan de eis van de Europese Unie voor minimaal 30 procent lokale video's te kunnen voldoen, maar het bedrijf spreekt zich wel uit tegen dergelijke maatregelen: "Quota's, ongeacht de marktomvang, kunnen zowel de klantervaring als de creativiteit negatief beïnvloeden." Volgens Netflix moeten landen het maken van lokale content stimuleren, ongeacht het distributiekanaal.

Netflix' kwartaalomzet nam met 34 procent toe tot 4 miljard dollar.

Netflix

Reacties mogelijk gemaakt door CComment