Google heeft een update voor zijn Maps-app op Android en iOS aangekondigd, waardoor deze informatie toont over oplaadpunten voor elektrische auto's. Onder meer oplaadpunten van Tesla worden weergegeven. De introductie voor de desktop volgt in de komende weken.

 

In zijn aankondiging vermeldt Google dat er wereldwijd informatie getoond zal worden met betrekking tot oplaadpunten van Tesla en Chargepoint. In specifieke delen van de wereld, bijvoorbeeld de VS en het VK, worden ook punten van andere bedrijven getoond. De update komt eerst uit voor iOS en Android en later voor de desktop. Volgens Google is de nieuwe versie inmiddels beschikbaar, maar het lijkt erop dat de update in Nederland nog uit moet komen.

Maps-gebruikers kunnen zoeken naar de termen 'ev charging' en 'ev charging stations', waarna ze een overzicht krijgen van oplaadpunten in de buurt. Daar toont Maps informatie bij, zoals het type en aantal poorten en oplaadsnelheid. Bestuurders kunnen ook informatie toevoegen, zoals afbeeldingen, beoordelingen en vragen.

oplaadpunt googlemaps

Reacties mogelijk gemaakt door CComment