WhatsApp lijkt een vakantiemodus te krijgen. Een bèta van de chatapplicatie bevat verwijzingen daarnaar. Als gebruikers een gesprek archiveren terwijl de modus geactiveerd is, komen deze gesprekken niet terug zodra er een nieuw bericht wordt gestuurd.

Vakantie mode

Volgens WABetaInfo zit de functionaliteit in een bètaversie van WhatsApp maar werkt deze nog niet voor gebruikers. Er zou al enige tijd gewerkt worden aan de vakantiemodus. Het gaat om een Niet storen-achtige instelling voor het chatprogramma en wordt ondergebracht bij de Meldingen-instellingen.

De instelling is bedoeld voor bijvoorbeeld groepsgesprekken. Gebruikers kunnen die al op stil zetten zodat ze geen notificaties meer ontvangen, maar bij het openen van WhatsApp is dan wel zichtbaar dat er nieuwe berichten zijn. Door de hele chat te archiveren verdwijnt deze uit het gespreksoverzicht. Op dit moment komt zo'n groepsgesprek weer terug uit het archief als er een nieuw bericht wordt geplaatst.

Wanneer WhatsApp de vakantiemodus beschikbaar maakt voor alle gebruikers is nog niet bekend. De chatapplicatie test geregeld nieuwe functionaliteit in bèta, waarna die later voor alle gebruikers beschikbaar komt.

Verder lijkt WhatsApp te werken aan een functie om accounts te koppelen. Momenteel kan dat in een bèta alleen met Instagram en volgens WABetaInfo lijkt het om een functie voor WhatsApp Business te gaan. Wat het linken van de accounts oplevert is nog niet duidelijk.

WhatsApp heeft ook een aanpassing gemaakt die zorgt dat gebruikers geen notificatie-indicator meer te zien krijgen voor gesprekken die op stil staan. Het gaat daarbij om het bolletje dat op het WhatsApp-icoontje op het homescreen wordt weergegeven. Deze aanpassing is al voor alle gebruikers doorgevoerd.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment