De clamshell, fliptelefoon of hoe je hem wil noemen was vroeger heel erg populair maar nu vrijwel helemaal uitgestorven. Samsung is een van de weinige merken die nog een dergelijke telefoon op de markt brengt. Sinds enige weken zien we regelmatig een toestel met de naam W2019 in de media verschijnen.

Samsung W2019

Blijkbaar is er nog steeds een fanatieke groep gebruikers voor de fliptelefoon anders zou Samsung deze niet maken. Eind 2017 lanceerde Samsung al een fliptelefoon met het typenummer W2018. Dat was blijkbaar een succes want er komt een vervolg.

De laatste weken duikt het model nummer W2019 op bij onder andere de TENAA en dat is een keuringsinstantie die toestellen van een certificaat voorziet. Ook verschenen er via Slashleaks een aantal foto's online waar de W2019 op te zien zou zijn.

Samsung klap telefoon

De Samsung W2019 zal gebruik maken van een Qualcomm Snapdragon 845-chipset. Wanneer je hem open klapt zul je gebruik kunnen maken van een T9-toetsenbord. Aan de achterzijde zie we een dubbele camera met een diafragma van f/1.5 en f/2.4. De tweede camera zorgt voor de telefoto-functie wat zal resulteren in 2x optische zoom. De accu van de W2019 is 3000 mAh groot en het toestel draait op Android 8.1 Oreo. Het leuke aan een dergelijk toestel is dat je twee beeldschermen krijgt in plaats van een enkele. Zowel aan de buitenkant als de binnenkant kun je gebruik maken van een 4,2 inch beeldscherm met een pixelverhouding van 1080 x 1920.

Er zijn ook bewegende beelden van de W2019 opgedoken waarop we in het echt kunnen zien hoe het apparaat er uit ziet. Het eerste dat je zal opvallen is dat de Samsung W2019 enorm dik is en dat komt natuurlijk door het dubbele beeldscherm en de 3.000 mAh accu waarvan het apparaat gebruik maakt.

Beschikbaarheid

Waarschijnlijk zal deze Samsung W2019 alleen in China op de markt komen. Men vermoedt dat dit stukje geschiedenis-in-een-nieuw-jasje een prijskaartje van $2500 (€2170) zal meekrijgen. Daarmee zal het een van de duurste smartphones op de wereldmarkt zijn. Wat ik me afvraag is of Samsung met dit toestel ook aan het leren is hoe ze een toestel met een vouwbaar scherm moeten maken. Het gaat om twee verschillende apparaten maar ik kan me voorstellen dat er bij het maken van de Samsung W2019 een aantal vergelijkbare problemen opgelost moet worden als bij een toekomstig toestel met een vouwbaar scherm. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment