Wacht je op Android 9.0 (Pie) voor je Samsung-smartphone? Dan moet je nog even geduld hebben. Begin 2019 is het pas zover.

samsung galaxy s9 review

Wanneer smartphones van Samsung Android Pie krijgen

Eigenaren van een Samsung-smartphone moeten nog tot begin 2019 wachten voor een update naar Android 9.0 (Pie). Hoewel de nieuwste versie van het besturingssysteem al uitrolt naartoestellen van OnePlus, Sony en Nokia, is Samsung wat trager.

Dit nieuws komt via een bericht van het bedrijf in de Samsung+-app: “Wanneer komt het toetje? Android 9.0 Pie wordt begin volgend jaar uitgerold naar Samsung Galaxy-telefoons.” Het bedrijf legt in het bericht onder andere uit dat smartphones met Android Pie slimmer met de accu omgaan. Ook worden App Actions en nieuwe emojis uitgelicht.

samsung galaxy s9

Deze uitrol van Pie is dus vergelijkbaar met dat van Android 8.0 (Oreo) begin dit jaar. Toen kreeg de Samsung Galaxy S8 de update in februari. Andere Samsung-toestellen kregen de update nog een stukje later. Zo was de Galaxy S7 in Nederland pas in juni aan de beurt.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of Android 9.0 (Pie) begin 2019 eerst alleen naar de Galaxy S9 uitrolt en later pas voor de Galaxy S8. Naast de Galaxy S9, Galaxy S9 Plus, Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus, krijgt ook de Galaxy Note 8 een update naar Android Pie. De Galaxy S7 en S7 Plus horen er waarschijnlijk niet bij.

Later deze maand start er alvast een bètaprogramma voor Android Pie op Samsung-smartphones. In Nederland kun je echter niet aan dit programma meedoen.

 

Samsung Galaxy S10

Zodra Android Pie uitrolt naar bovenstaande Samsung-toestellen, is de release van de Galaxy S10 ook heel dichtbij. We verwachten dat dit nieuwe toestel eind februari wordt onthuld en vervolgens in maart of april verkrijgbaar zal zijn.

De S10 krijgt onder andere significatie aanpassingen in het design en mogelijk een chip voor kunstmatige intelligentie.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment